Zile’de ‘Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı’ ve Bisiklet Yolu Açıldı

24.06.2022

Zile’de ‘Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı’ ve Bisiklet Yolu Açıldı

Tokat’ın Zile İlçesi’nde yaptırılan parka, TEMA Vakfı’nın kurucusu ve onursal başkanı Hayrettin Karaca’nın adı verildi.

‘Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı’ nın açılışı, 3 km uzunluğunda yapılan bisiklet yolunun açılış töreniyle birlikte gerçekleştirildi.
Tema Genel Müdürü Başak Yalvaç Özçağdaş, parkın yapımında katkılarından dolayı Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın’a teşekkür plaketi takdim etti.

Açılışta konuşma yapan Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Tema Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca’nın Zile yaptıkları parka adını vermekten mutluluk duyduğunu belirterek, “2019 yılında göreve geldikten sonra ilçemize 10 bin fidan kazandırdık. Tokat’ta sıfır atık belgesi olan tek belediyeyiz. Tema tarafından bu parkın yapılması talebi gelince hemen meclis kararı alarak işlemlere başladık. Tema Vakfı’nın ismini bu tür projelerle yaşatmak zorundayız” dedi.

Başkan Sargın ayrıca, sağlıklı yaşamı ve bisikletle ulaşımı özendirmek amacıyla oluşturulan 3 km uzunluğunda bisiklet yolunun da açılışını gerçekleştireceklerini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü.
“Amacımız ulaşımda bisiklet kullanımına vatandaşlarımızı alıştırmak ve sağlıklı yaşam koşulları sağlamak için, bisiklet kullanımına uygun şartları sağlamak. Zile’mizde 2015 yılından günümüze yapılmayan Geleneksel Kiraz Festivali’nin de açılışını akşam yapacağımız konserle gerçekleştireceğiz. Tokat genelinde Toprak Dede Hayrettin Karaca adına ilk parkın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ederim.”
Düzenlenen törene, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Tema Vakfı Genel Müdürü Başak Yalvaç Özçağdaş, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, sinema yapımcısı Mustafa Uslu, MasterChef Türkiye birincisi Eren Kaşıkçı, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Açılış sonrası tüm katılımcılarla parka fidan dikimi gerçekleştirildi. 3 km uzunluğunda yapılan bisiklet yolunun açılışı ile tören tamamlandı.