Zile Belediyesi Tarafından Zile Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine Çevre Bilinci ve sıfır atık Konulu Eğitim Düzenlendi

11.11.2022
Zile Belediyesi tarafından Zile Meslek Yüksekokulu öğrencilerine çevre bilinci ve sıfır atık konulu eğitim düzenlendi. Bu kapsamda özellikle iklim değişikliği konusunda atık yönetimi, hava kirliliği, su kirliliği ve toprak kirliliğine dikkat çekildi.
Atıklardan kaynaklanan oluşan sera gazı ve metan gazından dolayı atmosferindeki sıcaklığın artması iklim değişikliğine neden olmaktadır. Bu nedenle sel felaketleri, depremler, su kıtlığı, kuraklık ve buna benzer sıkıntılar yaşanmaktadır. Zile Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olarak bu konulara dikkat çekildi ve üniversite öğrencilerine bu konuyla ilgili seminer verildi.