Tarihi Zile Kalesi ve Müze Gezisi

25.06.2022
2.044

Tarihi Zile Kalesi ve Müze Gezisi

Zile’de Geleneksel Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında tarihi Zile Kalesi ve yapımı devam eden ‘Zile Kent Müzesi’ vatandaşların yoğun katılımı ile gezildi.


2019 yılında göreve geldiğinde ilçenin tanıtımına ve turizm sektörünün geliştirilmesi çalışmalarına ağırlık veren Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın ilk önce atıl durumda olan tarihi Zile Kalesi’nin çevre güvenliği sağladı.
Kale’de çevre düzenlemesinin yapılması için de gerekli girişimleri yapan Başkan Sargın, İlçenin turizm yapısını canlandıracak, 4 bin yıllık tarihe ışık tutacak ‘Veni Vidi Vici Kent Müzesi’ nin yapımı için çalışmalara başladı. Büyük ölçüde tamamlanan müzenin yakın zamanda faaliyete alınarak ilçenin turizm çalışmalarına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Gezi programına, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İstanbul Büyükşehir İSYÖN yönetim kurulu başkanı Gökhan Günaydın, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, film yapımcısı Mustafa Uslu, MasterChef Türkiye birincisi Eren Kaşıkçı, siyasi parti temsilcileri ve vatandaş katıldı.
Festival etkinlikleri kapsamında gerçekleşen gezide vatandaşlara ikramlar yapıldı.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.