“Görkemli Hatıralar” Zile’deydi

26.06.2021
1.224

“Görkemli Hatıralar” Zile’deydi

Halk TV ekranlarında Serhan Asker’in yayınlayıp sunduğu “Görkemli Hatıralar” programının bu haftaki yayını, canlı olarak, 4000 yıllık tarihi Zile Kalesi’nde yapıldı.

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın’ın ev sahipliğinde Zile’den yapılan canlı programa Zile dışında yaşayan vatandaşlar da mesajlarıyla katılım sağladı.

Zile’de bacasız sanayi olan turizmin gelişmesi için özel bir çaba sarf eden Başkan Sargın, Zile Kalesi’nden yapılan canlı yayının Zile’nin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Program sonu kısa bir değerlendirmesini aldığımız ve Zile’nin tanıtılması için Tokat’ta bir ilk olan Zile Kültür ve Turizm Envanteri sitesi www.zileturizm.com dijital platformunu yayına alan Başkan Sargın, “Zile’de turizm sektörünün gelişmesini çok önemsiyorum. Turizm istihdam ve girişim olanakları sağlayan bacasız sanayidir. Zile’nin 7000 yıllık tarihi, somut ve soyut kültürel mirası, doğal güzellikleri ve değerleri vardır. Bizlere düşen bu zenginliği vatandaşlarımıza tanıtmak ve bu zenginliği Zile’de yaşayanlar için ekonomik çıktılara dönüştürmektir. 7000 yıllık tarihi olan Zile’nin tarihi ve kültürel tanıtımına katkı sağlayacak,  güzel bir program gerçekleştirdik. Katkılarından dolayı sayın vekillerimize, yayında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ve CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’ın da eşlik ettiği programa Sanatçılar Sevda Gül, Necdet Kurt, rahmetli Kıvırcık Ali’nin oğlu Eren Özütemiz ve kızı Ecemsu Özütemiz ile Unesco Yaşayan İnsan Hazinesi olarak seçilen Yaşar Güç sanatçı olarak katıldı.

ETİKETLER: , , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.