Zile’de Karakılçık Buğdayı hasadı yapıldı

19.07.2021
779

Zile’de Karakılçık Buğdayı hasadı yapıldı

Zile’de “karakılçık Buğdayının Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında ekimi yapılan Karakılçık Buğdayının hasadı yapıldı.

Zile Belediyesi tarafından Karakılçık Buğdayını tekrar ekme, yaygınlaştırma ve buğday üreticilerine destek verme amacıyla başlatılan proje kapsamında İstasyon Mahallesi’ndeki tarım arazisine Karakılçık Buğdayı ekildi.

Karakılçık Buğdayını yaygınlaştırma, buğday üreticisine ve hayvan yetiştiricilerine destek olmak adına başlatılan çalışmaların meyvesini verdiğini belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, sağlıklı gıdaya yerel tohumlarla ulaşılabileceğini ifade etti.

1000 yıllık ata tohumu Karakılçık buğdayı’

1000 yıllık ata tohumunun ilçemizde yetiştirilmesi için çalışmalara başladıklarını ve ilk hasadı yaptıklarını belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Karakılçık Buğdayımızın ilk hasadını yapmanın mutluluğu yaşıyoruz. Pandemi sürecinde özellikle ülkelerin bu dönemde üzerinde durdukları en önemli konulardan bir tanesi de gıda arz güvenliğidir. Bu vesileyle Zile gibi geniş tarım arazilerine sahip, iklim bakımından elverişli bu bölgelerde çok önemli bir misyonumuz var. Zile Belediyesi ve halkı olarak ülkemizin sağlıklı gıdaya erişimi noktasında bir misyona sahip olabiliriz. Bu projeyi sürdürebilmek için kendimize özgü bu tür tohumlarla elde ettiğimiz ürünleri ihtiyaç duyan insanlara sunmamız gerekiyor. Bu açıdan bu çalışmayı önemsiyoruz. İlçemizin gelişmesi açısından turizm ve tarım odaklı çalışmalarımız devam edecektir. Zile Belediyesi olarak kırsalda hizmet etmeye, kırsaldaki vatandaşlarımızın yanında olmaya ve yerel tohumlarla tarımı desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.