Muharrem Ayı münasebetiyle aşure dağıtımı gerçekleştirildi

23.08.2021

Muharrem Ayı münasebetiyle aşure dağıtımı gerçekleştirildi

Zile Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla 3 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Muharrem ayının bereketi ve paylaşmanın anlamı olan Aşure Günü münasebetiyle gerçekleştirilen aşure dağıtımı etkinliğine Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın ve ilçe sakinleri katıldı.

Etkinlikte vatandaşlara aşure ikramında bulunan Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “ Muharrem ayı dolayısıyla 3 bin kişilik aşure hazırladık ve vatandaşımıza ikram ediyoruz. Muharrem ayının 10. günü Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin efendimiz ve arkadaşlarının şehit edildiği bir matem günüdür. Bugün bütün Müslümanların ortak hüzün günüdür. Yapılan zulümleri anlatmaya ne dilin gücü yeter ne de acısına gönüller katlanır. Bizler, ne zalimi ne de mazlumu asla unutmayacağız. Aşure günümüz ve matemimiz yüreğimiz de hep bir sızı olarak kalacaktır. Yüce Allah bir daha insanlığa böyle bir zulüm yaşatmasın. Muharrem ayının tüm halkımıza bereket, birlik, beraberlik ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Vatandaşlarımıza da bu teveccüh ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara aşure ikramında bulunuldu.

ETİKETLER: , ,