KAMUOYUNUN DİKKATİNE

28.01.2022
1.630

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

 

Değerli Hemşehrilerimiz,

Yönetimimizin iradesi dışında gelişen nedenlerle son bir haftadır ilçemizde ciddi su kesintileri meydana gelmiştir.

 

Kesinti sebebiyle su sıkıntısı çeken mahallelerin mağduriyetini gidermek için gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışmaktayız.

 

Tüm hemşerilerimizce bilindiği gibi Zile’nin su problemi çok uzun yıllara dayanmaktadır.

 

Geçtiğimiz yaz mevsiminde yönetim olarak gerekli planlamaları yapmamıza ve önlemleri almamıza; yeni sondaj kuyuları açmamıza rağmen, ani ve bizim kontrolümüz dışında gelişen bazı teknik sorunlardan dolayı tekrar su sıkıntısı yaşanmaya başlanmıştır.

 

En verimli su kuyularımızdan biri aniden çökmüştür. Bu kuyumuzdaki sondaj motorumuz dahi kurtarılamamıştır. Bunun üzerine hemen o kuyunun bitişiğine yeni bir sondaj vurulması çalışmasına başlanılmıştır. Bu kuyumuzun faaliyete geçmesi yaklaşık bir hafta sürebilir.

 

27.01.2022 tarihinde Hayvan Pazarı mevkiindeki yaklaşık yirmi yıldır su veren diğer bir kuyumuzda da aniden su akışı kesilmiş ve su vermemeye başlamıştır. Sondaj motorunu çıkardığımızda söz konusu kuyudaki suyun bir takım yeraltı hareketlerinden; deprem ve yer sarsıntısı sonucu ortaya çıkan sismik dalgalanmalar sonucu kaybolduğu görülmüştür.

 

Bu iki kuyumuzun devre dışı kalması ilçedeki su problemini maksimum seviyeye çıkartmıştır.

 

Yapacağımız yeni sondajlarla, şebekeye yeni kaynaklar ilave ederek bu sorunu en kısa zamanda çözmek için yoğun bir şekilde çalışmaktayız.

 

Ülkemizin birçok il ve ilçesinde olduğu gibi Zile’mizde de yaşanan su sıkıntısı sorununu çözüme kavuşturmak için yönetim olarak kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yapıldığını belirtmek isteriz.

 

Kısa vadeli çalışmalarımız mevcut kuyulardaki sorunları gidermeye çalışırken yeni sondaj çalışmaları yapmak ve yeni su kaynakları bulmaktır.

 

Orta vadedeki planlamalarımız ise yaşanan kayıp ve kaçakları ortadan kaldırmaya yöneliktir.

 

Yaşanan su kesintilerinin uzun vadede kesin ve kalıcı çözümü ise DSİ tarafından 2015 yılında yapımına başlanan ve bir takım sebeplerden dolayı yarım kalan Dereboğazı İçme Suyu Barajı’nın faaliyete geçirilmesiyle mümkün olacaktır.

 

Zile’nin yaşadığı su probleminin kökten çözümü için yerelde mikro çalışmalarımız ve kamuda ise makro düzeydeki girişimlerimiz sürecektir.

 

Su sıkıntısı nedeniyle hemşerilerimizin yaşadığı sıkıntılardan dolayı üzgün olduğumuzu belirtir, su sıkıntısıyla yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için gece gündüz çalıştığımızı bilgilerinize sunarız.

 

Saygılarımla.

 

 

Şükrü SARGIN

Belediye Başkanı

Ziyaretçi Yorumları (1)
  1. Cenk Özgümüş dedi ki:

    Ben jeoloji muhendisiyimTokat’ta ikamet ediyorum.isterseniz ucretsiz su sondaji ve su bulma konusunda danismanlik yapabilirim.tel.05353095940