Başkan Sargın; “Parklarımız çöplük değildir!

29.07.2022
551
Başkan Sargın; “Parklarımız çöplük değildir!

Parkların çöplüğe dönüştürülmesinin çok üzücü olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Parklarımızın bu çöplük gibi hali hangi duyarlı yurttaşımızı üzmez? Parklarımız çöp atılacak yerler mi?” diye sordu.
Parklara sürekli olarak çöp atılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Başkan Sargın, parklarının belediye tarafından temizlenmesine rağmen, çevreye duyarsız insanlarca kirletilmeye ve çöplük gibi kullanılmaya devam edildiğini belirterek bu davranışı kınadığını belirtti.
Mutat şehir içi gezisi sırasında Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nın çöplüğe dönüşmüş halini gören Başkan Sargın, Zile’deki parklara yapılan bu çirkin ve üzücü davranışın çevreye ve kentine saygılı bir insana yakışmayacağını belirterek, parklarımızın ve çevremizin kirletilmesine neden olanlar aslında kendi ruhlarını kirletmektedirler” dedi.
Bu parkların her kirletildiğinde belediye ekiplerince temizlendiğini vurgulayana Başkan Sargın Zile’ye can veren bu parkları asıl temiz tutması gerekenlerin bu şehirde yaşayanlar olduğunu ifade ederek şunları söyledi.
“Parklarımız çöplük değildir” kampanyası
“Kimi duyarsız yurttaşlarımız ‘nasılsa belediye gelir temizler’ mantığıyla bu parklara çöplerini atarak sadece parklarımızı kirletmekle kalmıyor, Zile’yi de kirletiyorlar. Bu davranış, sorumluluklarının bilincinde olan, duyarlı insanlara yakışan bir durum değil. Bölgedeki en çevreci belediye olarak bilinen bir belediyenin başkanı olarak, Zile halkının çevreye karşı duyarsız ve saygısız oldukları yönündeki sözleri işittiğimde onlar adına üzülüyorum. Zilelilerin gerçekte böyle olmadığına inanıyorum. Zilelilerin kendi içlerinde ‘Parklarımız Çöplük Değildir!’ kampanyası başlatmalarını ve bu önemli yaşam kaynaklarımızı kirletenlere müsaade etmemelerini diliyorum.”
ETİKETLER: , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.