Zile Belediyesi Kent Müzesi’ne Bir Bağış Daha!

12.08.2022
Zile Belediyesi Kent Müzesi’ne Bir Bağış Daha!
Zile Belediyesi Kent Müzesi kentimizin dört bir yanından katkı almaya devam ederken bir bağış da Süleyman ÖZKALELİ’den geldi. Süleyman ÖZKALELİ yakın tarihimize kadar kullanımını devam ettiren ancak kentimizde de en eski örneklerinden biri olan “Şinavat”ı Zile Kent Müzesi’ne bağışladılar.
Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Yapısı, işlevi ve tarihsel olarak en eskilerinden biri olan bu “Şinavat”ı Zile Kent Müzesi’ne getirdik. Kentimizin doğal ürünlerinin işlendiği ve öz üretimlerimizi sağlayan ve on yıllardır yerinde sanki bugünü bekleyen “Şinavat”ı Zile Kent Müzesi’ne bağışlayan Süleyman ÖZKALELİ’ye kentimiz adına teşekkür ederiz” dedi.