TARİHİ KULE SAATİNE KAVUŞTU

26.12.2022
481
TARİHİ KULE SAATİNE KAVUŞTU
Yaklaşık bir asırdır saati olmayan Zile Kalesi’nde bulunan saat kulesinin dört tarafına Zile Belediyesi tarafından saat takıldı.
Başkan Sargın, Turizm çalışmaları kapsamında Zile’nin sembolü olan saat kulesinin saatlerini aslına uygun olarak yapılıp takıldığını söyledi.
Saatlerin aslına uygun olarak yapılıp, tarihi Saat Kulesi’ne takıldığını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Zile’nin değerlerini tarihi dokusuna uygun şekilde ortaya çıkararak kültür ve turizme kazandırıyoruz. Bu kapsamda turizm odaklı çalışmalarımız devam ediyor. Pandemi sonrası ilçemizde turizm açısından önemli bir artış görmekteyiz. Kalemize kazandırdığımız ‘Veni Vidi Vici Kent Müzesi’ ve girişimlerimizle yapılan kale çevre düzenlemesi sonrası şehrimizin sembolü olan Saat Kulesi’nin de restorasyon çalışması tamamlandı. Yapmış olduğumuz turizm odaklı çalışmaların meyvesini almaya başlıyoruz. Bu kapsamda Zile Kalemizde bulunan saat kulesinin saatlerinin aslına uygun olarak yaptırılarak yerine takılmasını sağladık. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.