BELEDİYE TARİHİNİN “EN BÜYÜK” PROJESİ ” VİZYONUMUZ ZİLE’NİN GELECEĞİNİ İNŞA ETMEKTİR “

13.01.2023
576
BELEDİYE TARİHİNİN “EN BÜYÜK” PROJESİ
Zile Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulumu çalışmalarını başlattı.
Belediye kurulumunu başlattığı Güneş Enerjisi Santrali ile en yüksek giderlerinden birisi olan ve giderek artan elektrik elektrik maliyetlerinden kurtulacak. Bu yolla yapılacak tasarruflar belediyenin başka ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak, hem de tüketim fazlası elektriği satarak belediyeye gelir elde edecek.
Çalışmalar kapsamında belediyeye ait Güvercinlik mevkiinde bulunan 60 dönüm alana 2,65 MW güce sahip Güneş Elektrik Santrali (GES) Projesi için çalışmalar başladı.
Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın ve beraberinde teknik heyetten oluşan bir ekip çalışmaları yerinde inceledi.
VİZYONUMUZ ZİLE’NİN GELECEĞİNİ İNŞA ETMEKTİR
Kendi enerjisini kendi üreten belediyecilik anlayışıyla bölgenin en büyük Güneş Enerjisi Santrali (GES Projesini hayata geçirmek için çalışmaların başladığını belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın; “Çalışmaları başlayan projemizin Nisan ayı itibariyle sisteme girmesini planlıyoruz. 60 milyon 275 bin 500 lira değerindeki proje ile bölgenin en büyük güneş enerjisi santralini ilçemize kazandırmış olacağız. Çalışmalar tamamlandığında Güvercinlik mevkiinde bulunan 60 dönümlük belediye arazimize yapılan 2,65 MV’ lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projemiz hayata geçmiş olacak. Yapılan proje belediyenin tüm elektrik giderlerini karşılanmanın yanında dışarı satışı yapılarak belediyenin gelir etmesini sağlamaktadır. 4 veya 5 yıl gibi bir sürede yapım maliyetini karşılayacak, kendini amorti edecek projemiz belediyemize ciddi bir kar sağlayacaktır. Bizim misyonumuz Zile Belediyesi’nin kullanmış olduğu elektrik ihtiyacını kendi tesisi ile birlikte karşılamış olmak, vizyonumuz ise geleceğin Zile’sini inşa etmektir.” şeklinde konuştu.
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.