Amatör Telsizcilerden Başkan Sargın’a Teşekkür Plaketi

05.07.2023

Amatör telsizcilerden Başkan Sargın’a Teşekkür Plaketi

Tokat Amatör Telsizciler derneği başkanı Ahmet Polat, Zile’de faaliyete geçen telsiz sistemine vermiş olduğu desteklerinden dolayı Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın’a teşekkür plaketi takdim etti.

“Afet haberleşmesinde amatör telsizcilik önemli”

Amatör telsizciliğin yaygınlaşması için ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “On ilde büyük yıkıma ve on binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına yol açan deprem felaketi, afetlerde haberleşmenin önemini bir kez daha ortaya koydu. Amatör telsizciler, depremde ağır hasar gören kamu haberleşme sistemine destek verdi. Afet haberleşmesinde amatör telsizcilik önemli. Çeşitli afetlerin etkilediği ülkemizde amatör telsizcilik yaygınlaştırılmalı ve teşvik edilmeli. Bizde belediye olarak desteğimizi verdik” dedi.