Veni Vidi Vici Zile Kent Müzesine Yoğun İlgi

13.07.2023
493

Zile Belediyesi turizm projeleri kapsamında Tarihi Zile Kalesi’nde yapımı tamamlanarak faaliyete alınan “Veni Vidi Vici Zile Kent Müzesi” vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

9 günde 18 bin 630 ziyaretçi

İlçe halkı ve dışardan gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği müzede, sanat tarihi uzmanı ve müze sorumlusu olarak görev yapan Kurtuluş Uygun, ziyaretçilere rehberlik yaparak müze hakkında gerekli bilgileri veriyor. 9 günlük bayram tatilinde ziyaretçi rekoru kıran müze 18 bin 630 ziyaretçi aldı.

66 yıllık itfaiye aracı ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye’de ender bulunan Alman yapımı araç, tarihi Zile Kalesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Zile Belediyesi itfaiyesi bünyesinde 66 yıldır hizmet veren Ford marka araç, Almanya’da 1957 yılında üretildi. Zile Kalesi’nde ziyaretçilerin görmeleri için yerleştirilen araç, 6 silindirli 5 bin motoruyla aradan yıllar geçmesine rağmen orijinal özelliklerini korumaya devam ediyor. Motorunun ürettiği sıcaklıkla taşıdığı suyun kış şartlarında donmasını önleyen özel bir sisteme sahip olan itfaiye aracı, seyyar aydınlatma sistemi ile 8 ile 10 bar basınç güçlü pompasıyla dikkat çekiyor.

Müzede ziyaretçileri bilgilendirmek üzere bir sanat tarihi uzmanı görevlendirdiklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Ziyarete gelen vatandaşlarımıza bilgilendirme yapıyoruz. Müzemize ve rekreasyon çalışması yapılan kalemize yoğun bir ilgi var. Gelen vatandaşlarımızı müzemizde bulunan bölümler hakkında bilgilendirme yaparak buradan bilgi sahibi olarak ayrılmalarını sağlıyoruz. Geçmişi geleceğe taşıyan müzemizin ve kalemizin Zile’ye artı bir değer kattığını belirtmek isterim” dedi.

ETİKETLER: , , , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.