Atık Yağlar Geri Kazandırılıyor

02.08.2023

ATIK YAĞLAR GERİ KAZANDIRILIYOR

Daha yaşanabilir ve sağlıklı bir Zile için çevre koruma hizmetlerini sürdüren Zile Belediyesi, doğaya sayısız hasar veren kirlilik kaynaklarından bitkisel atık yağları, evlerden toplayarak geri kazanımını sağlıyor. Zile Belediyesi, son bir yılda 500 kg atık yağı toplayıp geri dönüştürerek, hem doğaya hem de geleceğe önemli bir katkı sağladı.
Çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşüme aktif katılımı artırmak için faaliyetlerine devam eden Zile Belediyesi, vatandaşlardan gelen 5 litre ve üzerindeki atık yağları, biyodizel üretim tesislerine gönderiyor. Toplanan atık yağlar biyodizel üretiminde kullanılarak geri kazandırılıyor.

BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması amacı ile belediye hizmet binalarında oluşturulan toplama noktalarına 5 lt ve üzeri bitkisel atık yağlarını getiren vatandaşlara proje kapsamında teşvik amaçlı çeşitli ödüller verilmektedir.