Zile’de Aşık Veysel ve Aşık Sadık Doğanay anıldı.

25.11.2023
Unesco 2023 Yılını Aşık Veysel Yılı olarak belirlemesi nedeniyle Zile’de Aşık Veysel ve Aşık Sadık Doğanay anıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçıları Gizem Samsa, Sait Döşkaya, Cafer Önenç, Mehmet Ali Ünalmışer ile Müzikolog Necdet Kurt bir konser verdiler.
Anma gecesinde Aşık Veysel ve Aşık Sadık Doğanay’ın hayatından kesitlere yer verildi.
Anma gecesi ve Türkü Gecesine CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Anadolu insanının türkülerle ağlayıp, türkülerle güldüğünü ifade ederek ” Aşık Veysel ve Aşık Sadık Doğanay her ikisi de gözleri görmeyen ama gönül gözleri açık ozanlarımızdı. Geride çok sayıda unutulmaz eserler bıraktılar. Ruhları şad olsun” dedi.
Gecede sanatçılar her iki ozanın türkülerini seslendirdiler.