buğday üretimini yaygınlaştırma projesine devam ediyor

06.12.2023
Zile Belediyesi, buğday üretimini yaygınlaştırma projesine devam ediyor. Zile Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İstasyon mahallesinde bulunan belediye arazisinde buğday tohumunu toprakla buluşturdu.
Buğdayın ilçemizde yetiştirilmesi için çalışmalara her yıl devam ettiklerini belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Zile gibi geniş tarım arazilerine sahip, iklim bakımından elverişli bu bölgelerde çok önemli bir misyonumuz var. Zile olarak ülkemizin sağlıklı gıdaya erişimi noktasında bir misyona sahip olabiliriz. Her yıl olduğu gibi hasat sonrası elde ettiğimiz buğdayı çiftçilerimize ücretsiz dağıtımını yapacağız. İlçemizin gelişmesi açısından turizm ve tarım odaklı çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.