Çöp Konteynerleri Mavi ve Gri Renge Boyandı

01.02.2021
873

Sıfır atık projesi yönetmeliği kapsamında Zile Belediyesi Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, pilot bölge olarak belirlediği Yunusemre Mahallesi’nde çöplerin konteynerlerde ayrıştırılmasını sağlayacak.

Vatandaş, evsel ve ambalaj atıkları ayrı renklere boyanan mavi ve gri konteynerlere atacak. Bu ayrışan çöpler geri dönüşümde kullanılmak üzere belediye tarafından toplanıp gönderilecek. Mavi konteynerlere ambalaj atıkları, plastik, kağıt, cam ve metal atılırken gri olan konteynerlere de diğer atıklar atılıyor.

Tokat’ta sıfır atık belgesini alan ilk belediye olduklarını ve çevreye verdikleri önemi belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Sıfır atık projesi ile temizlik işlerinin yükü azalmış olurken çöp miktarları düşmüş olacak. Dolasıyla belediyemiz akaryakıt ve iş gücü tasarrufu sağlayacak. Yakında tüm ilçemize uygulayacağız. Çöp konteynerlerini mavi ve gri renge boyadık. Atıklardan gelir elde ederken aynı zamanda çöp miktarımız azalıyor. Yapmış olduğumuz bu çalışma diğer ilçe ve şehirlere de örnek olacaktır.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: , , , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.