Zile’nin yeni yüzü “Atatürk Parkı”

02.06.2021
2.057

Zile’nin yeni yüzü “Atatürk Parkı”

Yunusemre Mahallesi’nde 6 bin metrekare alana “Atatürk Parkı” yapıldı.

Yunusemre Mahallesi’nde 6 bin metrekare alana yapılan Atatürk Parkı içerisinde 1400 metre yürüyüş yolu, 6 kamelya, 4 bank, 186 metrekare spor alanı ve 582 metrekare oyun alanı bulunmaktadır.

3600 metrekare yeşil alan bulunan Atatürk Parkı 100 çam, 50 gül ve 50 çeşit süs bitkileri ile donatıldı.

Zile halkına en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adına yakışan bir parkı ilçemize kazandırdık. Özellikle pandemi sürecinde evde kalan yaşlı ve genç nüfusumuz şimdi Atatürk Parkı’nda vakit geçirebilecekler. Zile’mizin çehresini değiştiren bu projemizin konumu itibari ile ilçe girişinde bulunması da şehrimize ayrı bir önem kazandırmaktadır” dedi.

Parkın proje aşamasında tüm detayları düşündüklerini belirten Başkan Sargın sözlerini şöyle tamamladı.

“ilçe girişinde bulunan arazinin hoş olmayan bir görünümü ve çevre kirliliği vardı. Biz bu alanı değerlendirerek, başta halkımızın yürüyüş ve spor aktivitelerini yapacağı, çocuklarımızın güzel vakit geçirebileceği ve özellikle aile ortamında vatandaşlarımızın bir arada olacağı bir proje olarak hazırladık. Ata’mızın adınızı yaşatacak olan yeni parkımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

ETİKETLER: , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.