Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın Atık Su Arıtma Tesisi’nde İncelemelerde Bulundu

24.08.2022
588
Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın Atık Su Arıtma Tesisi’nde İncelemelerde Bulundu
Zile Belediyesi tarım arazilerimizin daha temiz su ile sulanması, daha sağlıklı ürünlerin yetişmesi ve ilçemizdeki kanalizasyon sularının daha verimli bir şekilde kullanımı için çalışmalarına devam ediyor.
Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın önümüzdeki günlerde Atık Su Arıtma Tesisi’nde genel bakım çalışmaları yapılacağından dolayı havalandırma havuzlarının denetlenme ve incelemesinde bulundu.
Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Atık su, evlerimizde veya işletmelerde kullanılan kirletilmiş su olmaktadır. Atık su önemli ölçüde arıtılmadan kanalizasyonlara, nehirlere veya denizlere tahliye edilmektedir. Çeşitli işletmelerdeki etkinlikler sonrası elde edilen atık su, arıtma tesislerinde arıtılmadan doğaya karıştığında çevreye büyük ölçüde zarar vermektedir. Arıtılmadan doğaya bırakılan atık su, genel olarak çevre kirliliğine sebep olur. Atık su, karıştığı alanlarda yaşayan canlı ekosistemini de olumsuz etkilemektedir. Suyun kirlenmesi durumunda su ve canlılar bu durumdan olumsuz olarak etkilenir. Bu nedenle, kirletilmiş suyun arıtılması son derece önemlidir. Atık su arıtma tesisleri, atık suların arıtılmasını sağlamaktadır. Bölgemiz açısından değerlendirdiğimizde Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi kapsamında daha temiz bir tarımsal alan temel hedefimiz durumundadır. Tesisimizde atık suların çeşitli kimyasal, fiziksel, bakteriyolojik ve ekolojik özellikleri korunmuş halde suyun kirletici elementlerinden uzaklaştırılması söz konusudur. Atık sular, tesislerde arındırılarak doğaya ve çevreye zararsız hale gelir. Tabii ki tesisimiz gerekli prosedür ve kapasite anlamında personellerimiz ile birlikte gerekli özveriyi göstermeye çalışmakta. Fakat önemli olan doğamızın temel kaynağı suyu olabildiğince az tüketip israfı önlemekten geçiyor. Değerli hemşerilerimizden de her zaman bu konuda duyarlı davranmalarını talep ediyorum” dedi.
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.