GAYDAROĞLU KÜLTÜR SANAT KONAĞI HİZMETE GİRDİ

20.01.2023
GAYDAROĞLU KÜLTÜR SANAT KONAĞI HİZMETE GİRDİ
Zile Belediyesi’ne ait Tarihi Gaydaroğlu Konağı ikinci restorasyonu tamamlanarak Kültür Sanat Merkezi oldu.
Zile’nin en görkemli tarhi konaklarından Gaydaroğlu Konağı daha önce restore edilmiş, fakat atıl durumda kaldığı için tahribata uğramıştı. On odalı bu güzel konak tekrardan belediye tarafından aslına uygun olarak restore edilerek kültür sanat merkezi olarak işlevlendirildi. Şimdi bu muhteşem konağımız da hergün, ud, bağlama, keman, ney, ahşap yakma, kilim, resim, rölyef Halk Eğitim Merkezi kursları veriliyor. Yüzü aşkın öğrenci konağımızda kurslar alıyorlar. Ayrıca belirli akşamlarda halk müziği ve sanat müziği fasılları veriliyor.
Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Kentimizin Tarihi dokusunu çağımızla buluşturma hedefimiz tüm hızıyla devam ediyor. Biliyorsunuz Kale Altı Mevkii, Ulu Cami ve Amasya Caddesi güzergahında bulununan birçok tarihi evimiz mevcut. Bu tarihi Türk Evi misyonu taşıyan yapıları gelecekle buluşturma anlamında imkanları değerlendirme ve yaşama kabiliyeti kazandırma hedefiyle işlevlendirme amacı güdüyoruz. Hemşehrilerimizden de güzel dönüşler almaya devam ediyoruz. Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.