Zile’ye 250 araç kapasiteli ilçenin en büyük otoparkı yapıldı

Tarihi Zile Kalesi’nin alt bölümünde bulunan 4 bin metrekare alana 4 milyon maliyetle ilçenin en büyük otoparkı yapımı tamamlandı. Kalenin tarihi dokusuna uygun olarak 5 bin metreküp taş duvar kullanılarak yapılan otopark vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verecek. İlçe turizmi açısından önemli olan bu çalışmanın ayrıca araç trafiğini de rahatlatacağını belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, 250 araç kapasitesi ile ilçenin en büyük otoparkını yaptıklarını belirtti.
Ücretsiz vatandaşın kullanıma açılan parkın zemin oturması beklendiğini belirten Fen İşleri Müdürlüğü, ilerleyen zamanlarda zemin parke çalışması yapılacağını söyledi.