Başkan Sargın, “Geçmişini bilmeyen bir nesil, milletinin geleceğinde var olamaz”

11.03.2021
878


Başkan Sargın, “Geçmişini bilmeyen bir nesil, milletinin geleceğinde var olamaz”

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, 12 Mart İstiklal Marşının kabulü günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümünü kutlayan ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anan Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Milletimizin Kahramanlık destanı olan, İstiklal Marşımızın milletimizin Kurtuluş Savaşında tarihe altın harflerle yazdığı satırlara dökülmüş halini yansıttığını dile getirdi.

Geçmişini bilmeyen bir neslin, milletinin geleceğinde var olamayacağına dikkati çeken Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Bu nedenle gelecek nesillerimize İstiklal Marşı’nın her cümlesinin anlamını idrak etmesi çok önemlidir” dedi. Gençlerimizin milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un eserlerini okuması ve onun fikirlerini takip etmelerini kalplerine zihinlerine yazmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Sargın, bu şekilde Milli Şairimizin özlemini duyduğu “Asım’ın nesli”  hızlı bir şekilde hayat bulacaktır.

Başkan Sargın, “ Vatan toprakları işgal altındayken milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu ve Türk Milleti’nin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıtmaktadır. Bundan 100 yıl önce Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan milli marşımız,  en zor ve çetin dönemlerde bile milletimize ilham kaynağı olmuştur. Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıldönümünü ve yazılmasına vesile olan Cumhuriyet’imizin kurucusu büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli marşımızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.