Zile Belediyesi’nden girişimcilik, üretim ve istihdama destek

25.08.2021
936

Zile Belediyesi’nden girişimcilik, üretim ve istihdama destek

Zile Belediyesi, Zile S.S. Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde çalışan kadınların erişte üretimine destek vermek için ekmeklik fırın binası yapımını tamamladı.

Başkan Sargın, kadınların kooperatiflerde bir araya gelmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Kooperatifler sayesinde kadınların bağımsızlığını ve kişisel ekonomilerini kurabildiğine dikkat çeken Başkan Sargın, “Kadınlar, bu sayede kendi olanaklarıyla çocuklarını büyütüyor, okutuyor. Bir ülkenin gelişmişliğini belirleyen en önemli kriter kadınların bağımsız birey olarak sosyo-ekonomik hayatta var olabilmesidir” dedi.

Zile Belediyesi olarak yasalar ve olanaklar ölçüsünde kadın kooperatiflerini, üretim ve istihdam oluşturacak girişimcilik faaliyetlerini desteklemeye devam edeceklerini belirten Başkan Sargın sözlerini şöyle sürdürdü.

“Kadın kooperatifimizin İhtiyacı olan ekmeklik fırın üretimini gerçekleştirdik. Kadınlarımız burada erişte üretimine başladılar. Bugün 7 kişi ile başlayan bu üretim zamanla daha çok kadımıza ekmek kapısı olacaktır. Zileli hanımların ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerinin satışını yapabilecekleri pazarlar oluşturarak, üretimlerini ekonomiye kazandırmaya ve aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu çalışmalarımız çeşitlendirilerek, ürünlerin dijital pazarlama ve e-ticaret uygulamaları yoluyla satılması amacına dönük dijital çağa uygun hale getirilecektir. Bu vesileyle hemşerilerimizin bu yöndeki gıda ihtiyaçlarını Zile S.S. Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nden karşılayarak bu girişime destek vermeye çağırıyorum.”

ETİKETLER: , , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.