GİYİLMEYEN KIYAFETLER ÇÖPE DEĞİL KUMBARAYA

27.10.2021
GİYİLMEYEN KIYAFETLER ÇÖPE DEĞİL KUMBARAYA

Zile Belediyesi, proje kapsamında ilçenin çeşitli noktalarına 25 adet ‘Atık Giysi Tekstil Kumbarası’ yerleştirdi. Vatandaşların tekstil kumbarasına bıraktığı ikincil el giysiler buradan alınarak geri dönüşüm tesislerinde tekrar ipliğe dönüştürülecek. Projeyle hem çevrenin korunması hem de ekonomiye katkıda bulunulması amaçlanıyor.
Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, belediye olarak hayata geçirdikleri geri dönüşüm projeleriyle Sıfır Atık Projesi’ne destek vermeye devam ettiklerini söyledi.
Bu kapsamda ilçe genelinde belirlenen alanlara toplamda 25 adet ‘Atık Giysi Tekstil Kumbarası’ koyduklarını belirten Başkan Sargın, Zile halkının üzerine düşeni yapacağından emin olduklarını bildirdi.
Başkan Sargın, “Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve doğal kaynakları koruma hedefimizi sürdürüyoruz. Projemiz, çevreci olduğu kadar ekonomiye katkı sağlayan bir proje” dedi.
ETİKETLER: , , , , ,