Başkan Sargın: Yerel tohumlarla tarımı desteklemeye devam edeceğiz

12.10.2022
345
Başkan Sargın: Yerel tohumlarla tarımı desteklemeye devam edeceğiz
Zile Belediyesi destekleri ile 3 bin 584 kilogram ata tohumu Karakılçık Buğdayı çiftçilere dağıtıldı.
Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, ‘’ Zile Belediyesi olarak kırsalda hizmet etmeye, kırsaldaki vatandaşlarımızın yanında olmaya ve yerel tohumlarla tarımı desteklemeye devam edeceğiz’’
Zile Belediyesi tarafından desteklenen ve 2022 yılında hasadı yapılan ata tohumu Karakılçık Buğdayı’nın ilçede yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor. Zile Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile 3 bin 584 kilo tohum ekilmek üzere çiftçilere dağıtımı yapıldı. Bin yıllık ata tohumunun dağıtım törenine Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Zile Ziraat Odası Başkanı Orhan Yüksel, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.
Bin yıllık ata tohumunun Zile ilçesinde yetiştirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in destekleri ve Belediyemizin katkılarıyla ekimi yapılan Karakılçık Buğdayımızın 2022 yılında hasatını gerçekleştirdik. Bin yıllık ata tohumu olan Karakılçık Buğdayını yaşatmak ve yaygınlaştırmak için Zile Belediyesi olarak tam destek vererek, daha da yaygınlaşması için proje çalışmalarımız devam ediyor. Pandemide ve sonrasında tüm Dünya’da en önemli konulardan bir tanesi de gıda arz güvenliği oldu. Gıdaya ulaşmada birçok ülke zorluk çekti. Bu vesileyle Zile gibi geniş tarım arazilerine sahip, iklim bakımından elverişli bu bölgelerde çok önemli bir misyonumuz var. Bu projeyi sürdürebilmek için kendimize özgü bu tür tohumlarla elde ettiğimiz ürünleri ihtiyaç duyan insanlara sunmamız gerekiyor. Bu açıdan bu çalışmayı önemsiyoruz. İlçemizin gelişmesi açısından turizm ve tarım odaklı çalışmalarımız devam edecektir. Zile Belediyesi olarak kırsalda hizmet etmeye, kırsaldaki vatandaşlarımızın yanında olmaya ve yerel tohumlarla tarımı desteklemeye devam edeceğiz’’ dedi.
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.