İSTE Üniversitesi 37 öğrencisi ile Zile’de

09.10.2023
283
İSTE Üniversitesi 37 öğrencisi ile Zile’de

İskenderun Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Bölge Planlama Bölümü akademisyen ve öğrencileri Zile’yi şehircilik açısından incelemek üzere 37 öğrencisi ile saha çalışmalarına devam ediyor.
Belediye çalışmalarında bilimin önemini vurgulayan Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, 37 öğrenci ve akademisyenlerle belediye meclis salonunda toplantı gerçekleştirdi.

37 kişilik ikinci teknik ekip 1 Ekim’de Zile’ye gelerek sahada deprem, imar planları ve kentin gelişimi ile ilgili çalışacaklarına başladı.

Belediye çalışmalarında eğitim ve biliminin önemini belirten Başkan Sargın, “İskenderun Teknik Üniversitesi’nin yapmış olduğunu çalışmayı önemsiyoruz. Belediyelerde eğitim ve bilimin kullanılması çok önemli. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Eğer bir gün benim sözlerim bilim ile ters düşerse bilimi seçin’ sözlerinden hareket ederek bizde çalışmalarımıza bilim ışığında yön veriyoruz. Öğrencilerimizin akademik düzeyde yapmış olduğu bu çalışma şehir planlaması açısından Zile’nin geleceğinin şekillendirilmesinde bize rehber olacaktır.” dedi.
Toplantı sonrası, İskenderun Teknik Üniversitesi (ISTE) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yelda Mert ile Araştırma Görevlisi Zübeyde Tuğba Alkan Çelik, Başkan Sargın’a çiçek takdim etti.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.