Vali Hatipoğlu Tarihi Zile Panayırını Gezdi

18.10.2023
Vali Hatipoğlu Tarihi Zile Panayırını Gezdi
Anadolu’nun en eski panayırı özelliğini taşıyan Tarihi Zile Panayırı bugün Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nu ağırladı.
Vali Hatipoğlu Zile Panayırını gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Panayır gezisine, Zile Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın eşlik ettiler.
Panayır ziyaretinde vatandaşlar ve esnaf, Vali Numan Hatipoğlu’nun ziyaretlerinden memnuniyetlerini ifade ettiler.
Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Vali Hatipoğlu’na Zile Panayırının tarihsel sürecini anlatarak Zile Panayırının sadece Zile için değil çevre il ve ilçelerin önemini belirtti. Başkan Sargın, 22 Ekimde yapılacak olan Geleneksel Karakucak Güreşlerine vali Hatipoğlu’nu davet etti.
Tokat’ Valisi Numan Hatipoğlu da “Bin yıllık bir tarihi olan bu panayıra Zilelilerin sahip çıkmasının önemli olduğunu belirterek” Bu tür değerlerin yaşatılması gerçekten çok önemli. Zile kadim bir ilçemiz. Kültürel ve tarihi zenginliklerini koruyarak yaşatıyorlar” dedi.
Hatipoğlu tüm esnafı tek tek gezerek hatırlarını sordu.