Zile Güreşlerinin Başpehlivanı Avrupa Şampiyonu Rıza Yıldırım oldu

22.10.2023
284
Zile Güreşlerinin Başpehlivanı Avrupa Şampiyonu Rıza Yıldırım oldu
Zile’de düzenlenen Tarihi Asırlık Zile Panayırı Karakucak güreşlerinde başpehlivanı 2017 Avrupa Şampiyonu Rıza Yıldırım oldu.
Osmanlı fermanıyla kurulan 6 büyük panayırdan birisi olan Zile Panayır etkinliklerinde yapılan karakucak güreşlerine güreşçiler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 492 güreşçinin mücadele ettiği güreşler Zile Belediyesi festival alanında yapıldı. Karadini Belediye festival alanında yapılan güreşler saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim Tilaveti okunarak başladı.
22 Ekim Pazar gününde yapılan başpehlivanlık güreşlerine 32 güreşçi katıldı. Rakipleri bir bir yenerek finale 2017 Avrupa Şampiyonu Rıza Yıldırım ve Serhat Elvan başpehlivanlık için güreşti, Serhat Elvan’ı yenen Rıza Yıldırım başpehlivan olurken, Murat Duman ve Erhan Yaylacı 3. oldular. Başaltı güreşlerinde ise Denizcan Çırak’ı yenen Ömer Faruk Kırat başaltı birincisi oldu. Denizcan Çırak 2. Serhat Göçmez ve Efe Atabey 3. oldular. Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödül ve madalyaları verildi.
Karakucak güreşlerine CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Zile Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Zile Emniyet Müdürü Bilal Kürşat Kılışarslan, STK temsilcileri ve çok sayıda güreş sever katıldı.
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.