29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Zile’de de coşkuyla kutlandı

29.10.2023
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Zile’de de coşkuyla kutlandı
Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü kutlamaları 28 Ekim Cumartesi günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık Makamı, Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün Türk büyüklerimizin, Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.
29 Ekim Pazar günü Zile Borsa İstanbul Anadolu Lisesi tarafından hazırlana Hasan Sevinç Kapalı Spor Salonu’ndaki tören saat 10.30’da başladı.
Sırasıyla halk oyunları gösterisi sergilendi, Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu, oratoryo, müzik dinletisi gerçekleştirildi. Zile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü taekwondo ekibinin gösterileri sunuldu. İlçemiz okulları arasında yapılan “Cumhuriyet ve demokrasi” konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı tören geçişi ile sona erdi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına Zile İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Emniyet Müdürü Bilal Kürşad Kılıçarslan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.