Zile’de 10 Kasım Atatürk’ü anma töreni düzenlendi

10.11.2023
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’nci Yıldönümü kapsamında, Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreni ve ardından Zile Belediyesi Saray Sineması’nda Anma Programı yapıldı.
Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Ulusça yüreğimizin derinliklerinde hissettiğimiz ve küçücükken “Atatürk ölmedi yüreğimde yaşıyor” sözleriyle içimize nakşettiğimiz Ata’mızı ebedi istirahatine uğurladığımız 10 Kasım 1938’in 85’inci Yıldönümü bugün.
Her 10 Kasım’da olduğu gibi ruhumuzda yine derin bir üzüntü var ancak kalbimizde de bir o kadar engin bir sevgi…
Fikirlerini, dehasını, ilkelerini, devrimlerini, insana, doğaya, hayvana tüm canlılara verdiği değeri, yeri geldiğinde sert ve kararlı bir komutan yeri geldiğinde salıncakta sallanan neşeli bir adam olmasını sevdiğimiz, eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının yıldönümünde özlem ve minnetle anıyorum”