Bölgede bir ilk, yüzde 40 enerji tasarrufu sağlanacak

01.02.2021

Bölgede bir ilk, yüzde 40 enerji tasarrufu sağlanacak
Enerji tasarrufu için gerekli ölçümler yapıldı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenen proje kapsamında Zile belediyesi ve bağlı kuruluşların enerji sarfiyatları profesyonel bir firma tarafından analiz edildi. Çıkan rapora göre teknik yüzde 40 tasarruf uygulaması yapılacak.

İlk geldiği günden bugüne tasarruf konusunda ciddi adımlar atan Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Yapmış olduğumuz çalışmalarla vatandaşımızın cebimden çıkan paranın boşa harcamanın önüne geçtik ve geçmeye de devam ediyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan belediye gelirlerinde tasarruf için birçok çalışma yaptık. Gereksiz harcamalar ciddi anlamda kasamıza geri dönerken milli servetimizi korumuş oluyoruz. Hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz enerji kaynaklarının etkin ve verimli biçimde kullanımı, gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmamızı olanaklı kılar. Yerel yöneticiler olarak bu konuda bize büyük görev ve sorumlulukların düştüğünü bilerek bu anlamda çalışmaları sürdürüyoruz.” dedi.

ETİKETLER: , , ,