Tokat’ta bir ilk – Zile Kültür ve Turizm Envanteri Portalı Projesi

12.05.2021
833


Zile Kültür ve Turizm Envanteri Portalı Projesi

 Tokat’ta ilk kez Zile’nin Kültür ve Turizm Envanteri Portalı hazırlandı. Artık Zile’ye gelmek isteyen turistler gelmeden önce bilgi edinebilecek, Zile’ye geldiklerinde ise bir rehbere ihtiyaç duymadan Zile’yi gezebilecekler.

Başkan Sargın, söz konusu envanterin Zilelilere, gezginlere ve turizm yatırımcılarına bir hizmeti olduğunu belirterek, “Toplumun kültür, sanat, seyahat gibi alanlara ilgisinin arttığı, turizme yönelik talebin gözle görülür şekilde çoğaldığı günümüzde Zile’nin sahip oluğu potansiyelini performansa; ekonomik değer yaratan çıktılara ve yatırıma dönüştürecek araçları henüz arzu edilen ölçüde kullanılamadığını gözlemlemekteyiz. Zile’nin turizm sektöründeki payının artırılması ve kentteki kültürel ve turistik değerlerin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması ve yatırımcılara yol gösterici olması amacıyla, Zile’nin kültür ve turizm envanterini gösteren bu site hizmete sunulmuştur” dedi.

Başkan Sargın, envanterin bu haliyle Tokat merkez dahil, yörede yapılan tek ilk alışma olduğunu kaydederek şunları söyledi.

“ Zile’nin sahip olduğu kültür ve turizm envanteri kaynaklarının Zilelilere, olası gezginlere ve yatırımcılara dijital ortamda gösterildiği bir çalışmadır. Bu nedenle de sitenin hazırlanmasında bu kaynakların kapsamlı bir incelemesi gerçekleştirilmiş ilgilenenlere ve yatırımcılara geniş bir yol gösterici çerçevede oluşturulmuştur. Hedefi Site, Zile’deki, tarihsel, kültürel, kentsel, jeolojik mirasın, doğal güzelliklerin ve turistik değerlerin korunması, geliştirilmesi, değerlendirilmesi ve yaşantımızla bütünleştirilmesi hedefine dönüktür.

Zile’de faaliyet gösteren tüm turistik işletmeler, konaklama sektörü, seyahat sektörü, yiyecek-içecek sektörü, yerel ürünler ve hediyelik ürün satışı yapan işletmeler ve yerel turizm tanıtım gönüllüleri bu portalda yer alacaklardır.

ETİKETLER: , , ,
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.