Üretimin geliştirilmesi için yerel Atak

12.05.2021
1.370

Zile Belediyesi, ata tohumu Karakılçık Buğdayının üretimini yaygınlaştırma projesini hayata geçirdi.

Zile Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İstasyon mahallesinde bulunan belediye arazisinde Karakılçık Buğdayını toprakla buluşturdu.

1000 yıllık ata tohumu Karakılçık buğdayı

1000 yıllık ata tohumunun ilçemizde yetiştirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Pandemi süreci yaşıyoruz. Bu pandemi sürecinde özellikle ülkelerin bu dönemde üzerinde durdukları en önemli konulardan bir tanesi de gıda arz güvenliğidir. Bu vesileyle Zile gibi geniş tarım arazilerine sahip, iklim bakımından elverişli bu bölgelerde çok önemli bir misyonumuz var. Zile olarak ülkemizin sağlıklı gıdaya erişimi noktasında bir misyona sahip olabiliriz. Bunu sürdürebilmemiz açısından kendimize özgü bu tür tohumlarla elde ettiğimiz ürünleri ihtiyaç duyan insanlara sunmamız gerekiyor. Bu açıdan bu çalışmayı önemsiyoruz. İlçemizin gelişmesi  açısından turizm ve tarım odaklı çalışmalarımız devam edecektir” dedi.