5 Haziran Çevre Haftası Ödüllü Maket Yarışması

23.05.2022

T.C. ZİLE BELEDİYESİ

‘’İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN

TOPRAKLARIMIZ, HAVAMIZ VE SULARIMIZ ÜZERİNDE YAPTIĞI ETKİLER’’ KONULU MAKET YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ

Zile Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce iklim değişikliği etkilerine dirençli ve sağlıklı bir kent yaratmak amacıyla iklim değişikliği, çevrenin ve doğal zenginliklerin korunması, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı gibi konularda toplumu aydınlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında ‘’İklim Değişikliğinin Topraklarımız, Havamız ve Sularımız Üzerinde Yaptığı Etkiler’’ konulu ödüllü maket yarışması düzenlenmektedir.

Yarışmanın Adı

GELECEĞİM İÇİN İKLİM EYLEMİ

Konusu

İklim Değişikliğinin Topraklarımıza, Havamıza ve Sularımıza yaptığı etkiler, yarattığı değişiklikler, sonuçları.

Türü

Maket Yapımı

Kategoriler   1)Ortaokul

2)Lise

Tanımı ·         İklim değişikliğinin yarattığı sorunlara dikkat çekmek, toplumu aydınlatmak ve farkındalık oluşturmak,

·         İklim Değişikliği ile mücadelede, insan faktörünün önemi dolayısıyla öğrencilerde kalıcı davranış değişikliklerini sağlamak,

·         Çevre bilincinin öğrencilere en doğru ve etkili şekilde aktarılmasını sağlamak.

etmek.

Hedef Kitle

Zile İlçe genelindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ortaokul ve Lise öğrencileri

Son Başvuru Tarih

03 Haziran Cuma 2022 13:00 ye kadar

Başvuru Şekli

Maketler Zile Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne elden teslim edilecektir.

Jüri

Değerlendirme Tarihi

03 Haziran  –05 Haziran 2022

Sonuçların Açıklanması

06 Haziran 2022

Ödül Töreni

07 Haziran 2022

(Ödüller Belediye Başkanlığı Makamında teslim edilecektir.)

Başvuru Ve İletişim Bilgileri

Zile Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Amasya Caddesi No:1 60400 Zile/TOKAT

e-mail: sifiratik@zile.bel.tr

Tel: (0 356) 317 50 80-157

Ayrıntılı Bilgi için: Ayşegül POLATTİMUR

Zile Belediyesi

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Yarışma Ödülleri Her Kategoride,

*Birincilik Ödülü: Bisiklet

*İkincilik Ödülü  : Tablet

*Üçüncülük Ödülü: Bluetooth Kulaklık

KATILIM ŞARTLARI

• Yarışmaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ve Zile ikametinde olan Ortaokul ve Liselerde öğrenim gören sınıf öğrencileri katılabileceklerdir.

• Yarışma;

1.kategori Ortaokul öğrencileri 2.kategori Lise öğrencileri

Olmak üzere 2 kategoride yapılacaktır. Her katılımcı kategorisine uygun olarak İklim Değişikliğinin Topraklarımız, Havamız ve Sularımız üzerinde yaptığı etkiler konularında, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak, istedikleri ölçüde maket hazırlayacaklardır.

Maket; İklim Değişikliğinin sadece Topraklarımıza ve/veya Havamıza ve/veya Sularımıza üzerinde yaptığı etkiler şeklinde olabileceği gibi Topraklarımıza, Sularımıza, Havamıza olan etkilerin hepsinin yer aldığı şekilde de olabilecektir.

• Yarışmada sunulacak maketler, kategori seviyesine ve yarışma konusuna uygun olacaktır.

• Başvuru yapılan maket, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak, ilgili yasal düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanmayan maket değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  • Yarışmaya başvurusu yapılan maket daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, ödül almamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması
  • Yarışmacıların, maketlerini 3 Haziran 2022 tarihinde saat 13:00 kadar Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne elden iletmeleri
  • Yarışmaya gönderilen maketin telif ve kullanım haklarının süresiz, bedelsiz ve koşulsuz olarak Zile Belediyesi’ ne geçmiş olduğunu yarışmaya maket gönderen her yarışmacı kabul etmiş sayılır. Dolayısıyla Zile Belediyesi, yarışmaya katılan maketler üzerinde süresiz tasarruf yetkisine sahiptir. Ayrıca yarışmaya katılan maketlerin muhafazası da süresiz ve koşulsuz olarak Zile Belediyesi’ ne ait olup, yarışmaya katılanlar tarafından geri istenemeyecektir.
  • Başvurusunu tamamlayan her katılımcı şartnamede yer alan tüm hususları kabul etmiş sayılacaktır.

• Jüride, yarışmanın düzenlenmesinde görev alanlar ile yarışma konularıyla ilgili yönetici kadrolardaki görevli kişiler ve bunların birinci hısımları yarışmaya katılamazlar. Bu kişiler yarışmaya katılan maketler hiçbir şekilde katkıda
  • Yarışma ile ilgili değişiklik yapma hakkı internet sitesinden 5 (beş) gün önceden duyurmak kaydıyla Zile Belediyesi’ ne

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

1. Jüri, Kurumu temsilen seçilecek kendi dalında uzman üyelerden oluşur.
  2. Jüri değerlendirmesinde gizlilik ilkesi esas alınır.
  3. Jüri kararı kesindir, itiraz edilemez, değiştirilemez.
  4. Değerlendirme Kriterleri Jüri değerlendirme kriterlerinde belirtilmiştir.

JÜRİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ;

• Maket yapımında kullanılacak malzemeler geri dönüşüm malzemelerinden olmalıdır. (25 Puan)
  • Özgünlük (25 Puan)
  • Görsellik (Maketin temaya uygun olarak estetik tarzda olması) (25 Puan)
  • Maketin temaya uygunluğu ve etkileyiciliği (25 Puan)
  • Değerlendirilme, şartnameye uygun yapılmış her maketin , beş (5) jüri üyesinin yukarıdaki değerlendirme kriterleri sonucu verdiği puanların toplamı üzerinden yapılacaktır.

JÜRİ ÜYELERİ

1. Ayşegül POLATTİMUR–Çevre Mühendisi– Zile Belediyesi
  2. Fikret EŞAT– Proje Uzmanı – Zile Belediyesi
  3. Neslihan ÖZALTUN – El Sanatları Öğretmeni- İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü