BELEDİYE TARİHİNİN “EN BÜYÜK” PROJESİNDE SONA GELİNDİ

10.03.2023
613
BELEDİYE TARİHİNİN “EN BÜYÜK” PROJESİNDE SONA GELİNDİ
Zile Belediyesi’nin yoğun çalışmalarla kurulumu çalışmalarını başlattığı Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi’nde sona gelindi.
Zile Belediyesi’ni yüksek elektrik giderlerinden kurtaracak, belediyeye ek gelir sağlayacak ve belediyeye ait Güvercinlik mevkiinde bulunan 60 dönüm alanda kurulum çalışmaları başlatılan 2,65 MW güce sahip Güneş Elektrik Santrali (GES) Projesi tamamlanmak üzere.
Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Şükrü Sargın, belediyenin kurulumunu başlattığı Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi’nin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Zile Belediyesi’nin hem tasarruf hem de gelir sağlayacağı bu projenin belediye tarihinin en büyük projesi olduğunu ve gerek belediyeye ve gerekse Zile’ye çok önemli katkıları olacağını ifade etti.
Belediyenin en yüksek gider kaleminden birisi olan ve giderek artan elektrik maliyetlerinden belediyeyi kurtaracak bu projenin belediyeye önemli tasarruf olanağı sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Sargın çok yakında tamamlanacak proje hakkında şunları söyledi.
Vizyonumuz Zile’nin geleceğini inşa etmektir
“ Bu proje ile hem yüksek elektrik giderinde kurtulacağız, hem de tüketim fazlası elektriği satarak belediyeye gelir sağlayacağız. Böylelikle elde sağlayacağımız geliri belediyemizin başka projelerinde kullanma imkânına kavuşacağız. Kendi enerjisini kendi üreten belediyecilik anlayışıyla bölgenin en büyük Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesini hayata geçirmek için başlattığımız çalışmalarda sona gelmiş bulunmaktayız. Daha önce bu projemizin Nisan ayı itibariyle sisteme girmesini planladığımızı belirtmiştim. Bizim dışımızda ve bugünden ön göremeyeceğimiz bir sorun çıkmaması halinde bu takvime uygun tamamlayacağız. Böylelikle 60 milyon 275 bin 500 lira değerindeki proje ile bölgenin en büyük güneş enerjisi santralini ilçemize kazandırmış olacağız. Çalışmalar tamamlandığında Güvercinlik mevkiinde bulunan 60 dönümlük belediye arazimize yapılan 2,65 MV’ lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projemiz hayata geçmiş olacak. Yapılan proje belediyenin tüm elektrik giderlerini karşılanmanın yanında dışarı satışı yapılarak belediyenin gelir etmesini sağlanacaktır. 4 veya 5 yıl gibi bir sürede yapım maliyetini karşılayacak, kendini amorti edecek projemiz belediyemize ciddi bir kar sağlayacaktır. Bizim misyonumuz Zile Belediyesi’nin kullanmış olduğu elektrik ihtiyacını kendi tesisi ile birlikte karşılamış olmak, vizyonumuz ise geleceğin Zile’sini inşa etmektir.” şeklinde konuştu.
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.