Zile Geleneksel Kiraz Festivali 24 Haziran’da başlıyor

22.06.2023
Zile Geleneksel Kiraz Festivali 24 Haziran’da başlıyor
Zile Geleneksel Kiraz Festivali’nin 24 – 25 Haziran tarihlerinde gerçekleşeceğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Sargın tüm Tokatlıları festivale beklediklerini belirtti.
Başkan Sargın 24 Haziran Cumartesi günü saat 20:00’da belediye önünde yapılacak olan Seyhan Güler konseriyle başlayacak olan festivalimiz 25 Haziran Pazar günü 10:00 ile 18:00 arası belediye bağımızda Güreş Gösterisi, Zile’nin yerli salçasından, salamura yaprağından geleneksel usullere göre ve geleneksel yiyeceğimiz olan Bat ve Kiraz Yarışmasıyla devam edecektir. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecektir” dedi.
Başkan Sargın, “Festivalimize gelecek olan sanatçılar, basın mensupları ve vatandaşlarımız şehrimizin tanıtımı ve gelişimine katkı sağlayacak. 25 Haziran Pazar günü belediyemiz bağındaki kiraz şenliklerinde de çocukları eğlendirmek amacıyla etkinlikler düzenlenecektir. Hemşerilerimize bat, kiraz ve un helvası ikramı yapılacaktır. Tüm Tokatlıları festivalimize bekliyoruz” dedi.