Zile Geleneksel Kiraz Festivali Coşkuyla tamamlandı

Zile Geleneksel Kiraz Festivali Coşkuyla tamamlandı
Zile Geleneksel Kiraz Festivali 24-25 Haziran tarihleri arasında 2 gün süreyle yapılarak, coşkuyla tamamlandı.
Belediye Başkanı Şükrü Sargın, kendinden önceki 5 yıllık dönemde yapılmayan, 2019 seçim sonrası da pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleştiremediği, Geleneksel Kiraz Festivali’ni geçen yıldan sonra bu yılda 24 – 25 haziran tarihinde ikinci kez yaparak, coşkuyla sonlandırdı.
24 Haziran Cumartesi akşamı saat 20:00’ de gerçekleştirilen açılış konuşmaları ve konserler ile başlayan festival 25 Haziran Pazar günü belediye bağında düzenlenen kiraz ve bat yarışması ile sona erdi.
Zile Belediyesi önünde festival coşkusunun ilk gününde halk oyunları, Seyhan Güler ve Grup Mood sahne aldı. Festival boyunca vatandaşlara 1 ton kiraz, 3 bin kişilk bat ve çeşitli ikramlar yapılarak keyifli ve dopdolu bir gün geçirmeleri sağlandı.
Festivalin final gününde gerçekleştirilen en iyi bat ve kiraz üreticisi yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın takdim etti.
“Çok renkli, çok sesli bir festival geçirdik”
İki gün süren festivali değerlendiren Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Göreve geldiğimizde pandemi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştiremediğimiz, 7 yıldır yapılmayan Geleneksel Kiraz Festivali’ni yapmış olduğumuz etkinlikler ve konserler ile büyük bir heyecan ve katılımcıların coşkusuyla bu yılda ikinci kez yaparak tamamladık. İlçemiz için çok değerli olan Türkiye’nin en kaliteli, Zile Kiraz’ının tanıtımı açısından ilçemize ve ilçe tarımına fırsatlar sunan festival yıllardır hep Haziran sonu düzenleniyor. Bu güzel geleneğin bir parçası olmaktan her zaman mutluluk duyuyorum. Anadolu’nun adeta bir mozaiği olan ilçemizde, çok renkli, çok sesli bir festival geçirdik. Zileli hemşerilerim ve Zile dışından gelen konuklarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Bat yarışması sonucunda birinciciliği Dilek Başarı, ikinciliği Yeliz Özaçık Şenşahin ve üçüncülüğü de Vildan Yıldızhan alırken mansiyon ödülü Zuhal Tarkan’a verildi.
Kiraz yarışması sonucunda birinciliği Mustafa Yunipek, ikinciliği Emin Korkut ve üçüncülüğü de Hatice Uslu alırken, mansiyon ödülü Rabia Altıntaş’a verildi.
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.