ESVAP ÇAYI KENTPARK

Yıldıztepe yolu üzerinde şehir merkezine 2km mesafede bulunan Tarihi Esvap Çayı mesire alanında Kentpark çalışmalarına start verildi.
Belediyemiz mülkiyetinde olan 52.000m2 Esvapçayı piknik alanı uzun zamandır atıl durumda idi.
Belediyemizce yeniden düzenlenecek olan Esvap Çayında yaklaşık 1000m2 lık bio gölet, kamelyalar, Macerapark, Engelsiz park, piknik ve barbekü alanları, kapalı kolaylık tesisleri, nostaljik köprü, zipline, çocuk oyun gurupları, endemik meyve üretim merkezi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çiçek ve süs bitkisi yetiştirme alanları yapılacak. Zile Belediyesi ekipleri alanda yabancı bitki, bük, kuru ağaç temizleme calışmaları yapıyor.
Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın bölgenin en güzel ve prestijli parkını yapacaklarını ifade ederek “Esvapçayı oldukça sulak ve mikro klima etkisi olan verimli bir bölge. Üstelik bu alanda tüm Zile’lilerin anıları var. Kent Parkımızın tamamlanması ile burayı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Çalışmalarımızı başlattık. Zile’mize hayırlı olsun” dedi
Esvap Çayı Kent Parkın yapılması ile çevre il ve ilçelerden de çok sayıda ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.