Muharrem Ayı Münasebetiyle Zile Belediyesi’nde Aşure Dağıtımı Gerçekleştirildi

18.08.2022
Muharrem Ayı Münasebetiyle Zile Belediyesi’nde Aşure Dağıtımı Gerçekleştirildi
Zile Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla 3 bin kişilik aşure dağıtıldı. Muharrem ayının bereketi ve paylaşmanın anlamı olan aşure günü münasebetiyle gerçekleştirilen aşure dağıtımı etkinliğine Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bayram Polattimur, CHP Zile İlçe Başkanı Ali Rıza Bozdemir ve İlçe Sakinleri katıldı.
Programda vatandaşlara aşure ikramında bulunan Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın “Muharrem Ayı dolayısıyla 3 bin kişilik aşure hazırladık ve vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Muharrem ayının 10. günü Hz Muhammed’in torunu Hz Hüseyin Efendimiz ve arkadaşlarının şehit edildiği bir matem günüdür. Bütün Müslümanların ortak hüzün günüdür. Yapılan zulümleri anlatmaya ne dilin gücü yeter ne de acısına gönüller katlanır. Bizler ne zalimi ne de mazlumu asla unutmayacağız. Aşure günümüz ve matemimiz yüreğimizde hep bir sızı olarak kalacaktır. Yüce Allah bir daha insanlığa böyle bir zulüm yaşatmasın. Muharrem ayının tüm halkımıza bereket, birlik, beraberlik ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum vatandaşlarımıza da bu teveccüh ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.