Zile’de 100. Yıl Coşkuyla Kutlandı

28.10.2023
246
Zile’de 100. Yıl Coşkuyla Kutlandı
Zile Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen ‘Cumhuriyet Şöleni’ vatandaşların yoğun katılımı ile yapıldı. Vatandaşa Türk Bayrağı dağıtan Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın konuşmasında “Milli bayramlarını kutlamayanlar, dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamazlar” dedi.
Türk bayrağı ve 100. Yıl logolu şapkaların dağıldığı kutlama, 15 Temmuz Meydanı’nda Grup Mood konseri ve zeybek gösterileri ile başladı. Kırmızı beyaza bürünen meydanda çocuklar içinde Palyaço ve yüz boyama etkinliği düzenlendi.
Açılış konuşmasını yapan Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Yitik, kayıp, hasta, yoksul, paramparça bir ülkenin, kısıtlı imkânlar içinde ortaya koyduğu varoluş öyküsünün adıdır, Türkiye Cumhuriyeti. Bağımsızlıkla başlayan, aynı dönemde çalışmaya, üretmeye, dönüştürmeye işaret edilen hedefe doğru, emin adımlarla ilerleyen bir yolculuktur Cumhuriyet. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ hedefiyle kurduğu ve Türk Ulusunun en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın onuru, gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Atatürk’ün bu mirasını gelecek nesillere bırakmak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan toprağı uğruna fedakârlıkla mücadele eden vatan evlatlarını, kurucu kahramanları, aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı, Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını ve başlayacağı ikinci yüzyılını kutluyorum” dedi.
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.