Aşık Veysel ve Aşık Sadık Doğanay’ı Anma ve Türkü Gecesi

21.11.2023
TÜRKÜ GECESİ
Aşık Veysel ve Aşık Sadık Doğanay’ı Anma ve Türkü Gecesi
2023 Aşık Veysel Yılı olması nedeniyle Zile Belediyesi tarafından 24 Kasım 2023 Cuma günü akşamı Zile Saray Sinema Salonunda “ Aşık Veysel & Sadık Doğanayı Anma ve Türkü Gecesi” düzenlenecek.
Aynı zamanda 24 Kasım Öğretmenler günü olması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçıları GİZEM SAMSA- SAİT DÖŞKAYA-ÖMER GÜVENÇ- MEHMET ALİ ÜNALMIŞER ve Araştırmacı Müzikolog NECDET KURT türküleri ile sahne alacaklar.
Belediye Başkanı Şükrü SARGIN 2023 Yılının Aşık Veysel yılı ilan edildiğini belirterek ” Veysel bu toprakların yetiştirdiği en büyük ozanlarımızdan biridir. Yine Zile’nın Veyseli olarak tabir edilen Aşık Sadık Doğanay da bizim en önemli değerlerimizdendir. Bu iki büyük ozanımızı hem analım, hem de türkülerini usta sanatçılardan dinleyelim istedik. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın THM sanatçılarını davet ettik. Öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.